Halte 3: Hofje Zorg en Vlijt

Woongebouw De Boomgaardstraat: luxe woningen voor starters met binnentuin; 48 ruime appartementen en een mooi automatisch hek dat afsluit van de buitenwereld. In 2002 was het plan gemaakt voor dit starters paradijs “midden in het hart van Rotterdam, op loopafstand van de Witte de With”. Maar wist je dat de mooie binnentuin vroeger een kinderboerderij was waar heel de wijk mocht spelen? Zo zijn er wel meer plekken die in onze recente geschiedenis verandering hebben ervaren.

Op deze locatie gaan we terug in de tijd en brengen de kinderboerderij weer tot leven. De dieren zijn er niet meer, maar we vragen alle kinderen uit de buurt om zich te laten schminken. Olim Nicolai zorgt voor chimpansees. Duo Del Mar voor zomerse muziek. Opzichters Lukas – die als 15-jarige regelmatig in de kinderboerderij te vinden was – en Patrick, acteur bij Theater Babel in Cool die stiekem wel in Diergaarde Blijdorp zou willen wonen, heten je van harte welkom.

De kinderboerderij in Hofje Zorg en Vlijt is doorlopend geopend van 14:00 tot 16:00 uur. Een kaartje kopen hoeft niet, gewoon komen.

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag